×
Home Nieuws Livescore

Eredivisie hervormt speelschema: wedstrijden eind mei geschrapt

Eredivisie hervormt speelschema: wedstrijden eind mei geschrapt
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 september 2024 22:32 uur

De Eredivisie staat op het punt om een ingrijpende verandering te ondergaan vanwege de drukke speelkalender. Sportmarketeer Chris Woerts heeft aangegeven dat de opzet van de Eredivisie vanaf het volgende seizoen aangepast zal worden. Tijdens een uitzending van Vandaag Inside op vrijdagavond deelde Woerts mee dat er plannen zijn om de wedstrijden die normaal gesproken aan het einde van mei plaatsvinden, te schrappen.

De beslissing om de wedstrijden aan het einde van mei af te schaffen, komt voort uit de noodzaak om de speelkalender van de Eredivisie te ontlasten. Met de huidige opzet van de competitie is er te weinig ruimte voor rust en herstel voor de spelers, wat kan leiden tot overbelasting en blessures. Door deze aanpassing hoopt men een gezondere balans te creëren en de kwaliteit van het voetbal te verbeteren.

De voorgestelde veranderingen zullen naar verwachting een impact hebben op zowel de clubs als de fans. Het schrappen van de wedstrijden aan het einde van mei betekent dat de competitie mogelijk eerder zal eindigen dan gebruikelijk. Dit kan gevolgen hebben voor de spanning en het verloop van het seizoen, maar biedt tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden voor rustperiodes en voorbereiding op internationale toernooien.

Al met al lijkt de Eredivisie klaar te zijn voor een frisse wind in haar opzet, met als doel om de belasting op spelers te verminderen en de competitie aantrekkelijker te maken voor zowel deelnemende clubs als supporters. De komende maanden zullen uitwijzen hoe deze veranderingen vorm zullen krijgen en welke impact ze zullen hebben op het Nederlandse voetballandschap.