×
Home Nieuws Livescore

Wim Kieft: Memphis Depay niet afgeschreven na transfer

Wim Kieft: Memphis Depay niet afgeschreven na transfer
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 september 2024 20:48 uur

Voormalig Oranje-spits Wim Kieft heeft zich uitgesproken over de toekomst van Memphis Depay bij het Nederlands Elftal, ondanks diens recente transfer naar het Braziliaanse Corinthians. Kieft, die zelf een succesvolle carrière als voetballer heeft gehad, benadrukt dat Depay nog steeds van waarde kan zijn voor het nationale team. De aanvaller heeft zich in het verleden bewezen als een belangrijke speler en Kieft gelooft dat hij zijn vorm kan hervinden, ongeacht zijn club situatie.

Tijdens de recente interlandperiode wisten Joshua Zirkzee en Brian Brobbey indruk te maken met hun optredens voor Oranje. Echter, Kieft waarschuwt dat het spelen op een Wereldkampioenschap een geheel nieuwe uitdaging met zich meebrengt. De druk en verwachtingen zijn op zo'n groot toernooi van een ander kaliber en het is belangrijk dat spelers hiermee om kunnen gaan. Zirkzee en Brobbey hebben potentie, maar het is cruciaal dat zij mentaal en fysiek klaar zijn voor de intensiteit van een WK.

Kieft, die zelf heeft deelgenomen aan meerdere grote toernooien, begrijpt als geen ander wat er nodig is om succesvol te zijn op het hoogste niveau. Hij benadrukt het belang van ervaring en mentale weerbaarheid in dergelijke situaties. Als mentor voor jonge talenten zoals Zirkzee en Brobbey, deelt Kieft zijn kennis en advies om hen te helpen groeien en zich te ontwikkelen als spelers. Met zijn inzicht en ervaring blijft Kieft een waardevolle stem in het Nederlandse voetbal.