×
Home Nieuws Livescore

Chelsea versterkt zich met Spaanse keeper Robert Sánchez voor 29 miljoen euro

Chelsea versterkt zich met Spaanse keeper Robert Sánchez voor 29 miljoen euro
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 augustus 2023 15:00 uur

Chelsea versterkt zich met Robert Sánchez van Brighton voor een bedrag van maximaal 29 miljoen euro. De Spaanse keeper heeft een zevenjarig contract getekend bij The Blues, dat loopt tot medio 2029. In eerste instantie maakt Chelsea 23 miljoen euro over naar Brighton, maar dit bedrag kan nog oplopen met zes miljoen euro aan bonussen.

Sánchez heeft 87 wedstrijden gekeept in de Premier League voor Brighton, maar verloor zijn basisplaats na de komst van manager Roberto De Zerbi. Bij Chelsea zal hij de vertrokken Edouard Mendy vervangen en de concurrentie aangaan met Kepa Arrizabalaga.

Op de Chelsea-website zijn sportief directeuren Paul Winstanley en Laurent Stewart vol lof over de komst van Sánchez. Ze prijzen zijn prestaties in de Premier League, waar hij zich herhaaldelijk heeft bewezen. Sánchez heeft sinds zijn vijftiende voor Brighton gespeeld, maar nu zal de club moeten vertrouwen op Jason Steele en de recent aangetrokken Bart Verbruggen.

Chelsea heeft de transfer van Sánchez aangekondigd op hun officiële Twitter-account met een foto van de Spaanse keeper in het Chelsea-shirt.