×
Home Nieuws Livescore

Man City domineert nominaties FIFA Best Men's Player Award

Man City domineert nominaties FIFA Best Men's Player Award
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 14 september 2023 16:32 uur

De FIFA heeft zojuist de twaalf potentiële winnaars van The Best Men's Player bekendgemaakt. Opvallend genoeg zijn maar liefst zes spelers van Manchester City genomineerd, wat een duidelijke weerspiegeling is van het succes van de club.

Onder leiding van manager Pep Guardiola wist Manchester City afgelopen seizoen de Champions League, de Premier League en de FA Cup te winnen. En alsof dat nog niet genoeg was, voegden ze daar aan het begin van dit seizoen ook nog de Europese Super Cup aan toe. Het is dan ook geen verrassing dat de nominaties voor The Best Men's Player gedomineerd worden door spelers van deze succesvolle ploeg.

De genomineerden namens Manchester City zijn Julián Álvarez, Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan, Erling Haaland, Rodri en Bernardo Silva. Een indrukwekkend zestal, maar het is belangrijk op te merken dat Gündogan deze zomer de overstap heeft gemaakt naar FC Barcelona.

Naast de spelers van Manchester City zijn er ook nog andere getalenteerde spelers genomineerd. Titelverdediger Lionel Messi, die momenteel speelt voor Inter Miami maar eerder uitkwam voor Paris Saint-Germain, maakt uiteraard ook kans op de prijs. Andere genomineerden zijn Marcelo Brozovic (Al-Nassr, eerder Internazionale), Khvicha Kvaratskhelia (Napoli), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Victor Osimhen (Napoli) en Declan Rice (Arsenal, eerder West Ham United).

Voor de prijs van The Best Men's Goalkeeper zijn vijf doelmannen genomineerd: Yassine Bounou (Al-Hilal, eerder Sevilla), Thibaut Courtois (Real Madrid), Ederson (Manchester City), Andre Onana (Manchester United, eerder Internazionale) en Marc-André ter Stegen (Barcelona). Het belooft een spannende strijd te worden tussen deze keepers om de felbegeerde titel.

De FIFA heeft met deze nominaties een indrukwekkende lijst van spelers samengesteld die stuk voor stuk hebben laten zien dat ze tot de besten behoren. Het is nu aan de fans en experts om te bepalen wie uiteindelijk met de prijzen naar huis gaat.