×
Home Nieuws Livescore

Politie staakt bij Ajax duel, wel aanwezig bij protest

Politie staakt bij Ajax duel, wel aanwezig bij protest
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 september 2024 14:16 uur

Tijdens het Eredivisie-duel tussen Ajax en FC Utrecht zal de politie haar werkzaamheden staken, zo heeft het Landelijk Actiecentrum Politieacties (LAC) aangekondigd. Ondanks deze staking zal de politie wel aanwezig zijn bij een gepland protest van de Amsterdamse supporters op zondag. Deze beslissing is genomen in overleg met het ANP en heeft tot doel om de veiligheid en orde rondom het evenement te waarborgen.

Het is opvallend dat de politie ervoor kiest om tijdens het voetbalduel niet actief te zijn, gezien de gebruikelijke inzet van politie bij dergelijke grote sportevenementen. De staking tijdens deze wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht kan mogelijk gevolgen hebben voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid in en rondom het stadion.

Desondanks benadrukt het LAC dat de politie wel paraat zal zijn bij het aangekondigde protest van de Amsterdamse supporters. Dit toont aan dat de politie haar verantwoordelijkheid neemt om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen, ondanks de lopende staking. Het is belangrijk dat supporters en andere aanwezigen zich bewust zijn van deze situatie en begrip tonen voor de genomen maatregelen om een vreedzaam verloop van het protest te garanderen.