×
Home Nieuws Livescore

FC Barcelona jaagt op Nico Williams: snelheid, dribbels en diepgang!

FC Barcelona jaagt op Nico Williams: snelheid, dribbels en diepgang!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 14 september 2023 16:16 uur

FC Barcelona heeft zijn oog laten vallen op een opkomend talent genaamd Nico Williams. De Spaanse club heeft al contact opgenomen met de zaakwaarnemer van de 21-jarige vleugelspeler van Athletic Bilbao, zo meldt een betrouwbare bron.

Williams is dit seizoen uitstekend begonnen. In vier wedstrijden in de La Liga heeft hij al vier assists op zijn naam staan. Zijn goede prestaties hebben hem zelfs een uitnodiging voor het Spaanse nationale team opgeleverd tijdens de afgelopen interlandperiode. In de wedstrijden tegen Georgië (1-7 winst) en Cyprus (6-0 winst) gaf hij drie assists en scoorde hij zelfs een doelpunt.

Dit heeft de aandacht getrokken van FC Barcelona. Wat Williams extra interessant maakt, is dat zijn contract binnenkort afloopt. De Spaanse kampioen hoopt hem volgend jaar transfervrij over te kunnen nemen, volgens dezelfde bron. Bovendien voedt het feit dat Williams onafscheidelijk is van Lamine Yamal, Alejandro Balde en Gavi bij het nationale team de hoop van Barcelona.

Trainer Xavi ziet Williams graag naar Barcelona komen. Na het vertrek van Ousmane Dembélé is hij op zoek naar een extra speler die voor diepgang kan zorgen in de aanval. Barcelona waardeert de snelheid en directe speelstijl van de buitenspeler, evenals zijn groeiende invloed op zowel club- als nationaal niveau. Afgelopen seizoen was hij zelfs de meest succesvolle dribbelaar in de La Liga, na Vinícius Júnior. Bovendien kan hij zowel op de linker- als rechterflank uit de voeten.

Als Williams geïnteresseerd is in de overstap, zal Barcelona wel ruimte moeten maken in het salarishuis. Onlangs is bekend geworden dat de salarislimiet van de club aanzienlijk is verlaagd. In Camp Nou zou hij moeten concurreren met spelers als Yamal en Raphinha.