×
Home Nieuws Livescore

KNVB onder vuur: politiestakingen zorgen voor verkeerde aannames.

KNVB onder vuur: politiestakingen zorgen voor verkeerde aannames.
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 september 2024 13:32 uur

De KNVB heeft gereageerd op de vele verkeerde aannames die zijn gemaakt naar aanleiding van de politiestakingen bij Eredivisie-wedstrijden. De voetbalbond benadrukt dat er sprake is van misverstanden en dat er het nodige uit te leggen valt. In diverse ingezonden brieven en columns is de kritiek geuit dat 'de politie de kastanjes uit het vuur moet halen voor de clubs'. De KNVB erkent dat deze perceptie bestaat, maar benadrukt dat het niet de intentie is om de verantwoordelijkheid bij de politie neer te leggen.

Volgens de KNVB is het belangrijk om te benadrukken dat de veiligheid rondom voetbalwedstrijden een gedeelde verantwoordelijkheid is. De voetbalbond stelt dat clubs, gemeenten, politie en andere betrokken partijen gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor een ordelijk verloop van de wedstrijden. De KNVB roept op tot begrip voor de complexiteit van het organiseren van voetbalevenementen en benadrukt dat er altijd gezocht wordt naar de juiste balans tussen veiligheid en gastvrijheid.

Daarnaast benadrukt de KNVB dat de politiestakingen een uitzonderlijke situatie zijn die buiten de invloedssfeer van de voetbalbond vallen. De KNVB zegt in gesprek te zijn met alle betrokken partijen om te zoeken naar passende oplossingen en alternatieven om de veiligheid en het verloop van de wedstrijden te waarborgen. De voetbalbond roept op tot een constructieve dialoog en samenwerking om tot duurzame oplossingen te komen voor de uitdagingen rondom politiestakingen bij Eredivisie-wedstrijden.