×
Home Nieuws Livescore

Valentijn Driessen kritisch op politiestakingen rond Ajax-wedstrijd

Valentijn Driessen kritisch op politiestakingen rond Ajax-wedstrijd
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 september 2024 07:32 uur

Sportjournalist Valentijn Driessen heeft zijn ongenoegen geuit over de recent aangekondigde politiestakingen die hebben geleid tot de afgelasting van de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht. Driessen, bekend om zijn scherpe kritiek, heeft geen goed woord over voor Maarten Brink, de projectleider van de politieacties.

De afgelasting van de wedstrijd heeft voor de nodige commotie gezorgd binnen de voetbalwereld. Fans en spelers keken reikhalzend uit naar het duel, maar door de acties van de politie kon de veiligheid niet worden gegarandeerd. Driessen, die regelmatig zijn mening ventileert in de media, liet weten dat hij de gang van zaken onacceptabel vindt.

Volgens Driessen is het onbegrijpelijk dat een dergelijke belangrijke wedstrijd moet wijken voor een arbeidsconflict bij de politie. Hij benadrukt dat de supporters en de clubs de dupe zijn van deze situatie. De kritiek van Driessen richt zich voornamelijk op Brink, die volgens hem verantwoordelijk is voor het feit dat de wedstrijd geen doorgang kon vinden.

De uitspraken van Driessen hebben voor verdeelde reacties gezorgd in de sportwereld. Sommigen steunen zijn standpunt en vinden dat de politieacties te ver gaan, terwijl anderen begrip tonen voor de situatie van de politieagenten. Hoe dan ook, de afgelasting van de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht zal nog lang nadreunen in de Nederlandse voetbalwereld.