×
Home Livescore

Kabelaanbieders buitenspel gezet: Eredivisie sluit deal met ESPN

Kabelaanbieders buitenspel gezet: Eredivisie sluit deal met ESPN
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 14 september 2023 12:48 uur

Kabelaanbieders staan perplex door een mogelijke overeenkomst tussen de Eredivisie CV en ESPN. Delta, KPN, T-Mobile en Vodafone/Ziggo beweren geen kans te hebben gehad om mee te dingen naar de uitzendrechten van de Eredivisie.

Volgens geruchten zouden de Eredivisie CV en ESPN een akkoord hebben bereikt om het televisiecontract, dat oorspronkelijk tot medio 2025 liep, open te breken en te verlengen tot medio 2030 voor een duizelingwekkende 750 miljoen euro. Hoewel de deal nog niet officieel is bevestigd, gaan de kabelaars ervan uit dat deze tot stand zal komen. "We zijn compleet verrast door dit nieuws", aldus een gezamenlijke verklaring.

"We hebben begrepen dat het aanbod is gedaan, en dat vinden wij ronduit bizar. Dit zijn afspraken die achter gesloten deuren worden gemaakt", voegen ze eraan toe. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft onlangs benadrukt dat de toekenning van de televisierechten voor betaald voetbal vanaf 2025 transparant moet verlopen. "De ACM was heel duidelijk: de toekenning van de televisierechten moet via een openbare aanbesteding plaatsvinden. Een deal achter gesloten deuren tussen de ECV en één partij past daar dus niet bij. We overwegen nu onze volgende stappen."

De kabelaanbieders beweren dat zij een beter aanbod hebben dan ESPN. "Ons initiële aanbod is glashelder: gegarandeerd 180 miljoen netto per jaar. Dit is een veel betere optie voor zowel clubs als voetbalfans. Deze wedstrijd is nog lang niet gespeeld, wij zullen hier adequaat op reageren."

Eredivisie CV ontkent de deal. Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, verklaart: "De Eredivisie CV is nog volop in gesprek en er is nog geen beslissing genomen. Zodra er nieuws is, zullen wij iedereen correct informeren", aldus Voetbal International.