×
Home Nieuws Livescore

NEC overweegt samenwerking met Saudi-Arabische voetbalbond, ophef ontstaat

NEC overweegt samenwerking met Saudi-Arabische voetbalbond, ophef ontstaat
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 12 september 2024 11:32 uur

NEC verrast met mogelijke samenwerking met voetbalbond Saudi-Arabië

De Nederlandse voetbalclub NEC heeft de gemoederen doen oplaaien door te hinten op een mogelijke samenwerking met de voetbalbond van Saudi-Arabië. Deze aankondiging heeft voor de nodige verbazing gezorgd binnen zowel de voetbalwereld als daarbuiten. Amnesty International heeft in reactie hierop zijn zorgen geuit over de mogelijke samenwerking, gezien de mensenrechtensituatie in Saudi-Arabië.

De KNVB, de Nederlandse voetbalbond, heeft echter aangegeven zich niet publiekelijk over de kwestie uit te willen spreken. Dit standpunt heeft tot verdeelde reacties geleid, waarbij sommigen pleiten voor transparantie en duidelijkheid vanuit de KNVB. Aan de andere kant zijn er ook geluiden die stellen dat het aan NEC zelf is om beslissingen te nemen over hun samenwerkingsverbanden.

NEC zelf heeft gereageerd op de ophef door te benadrukken dat er nog geen definitieve beslissing is genomen omtrent de samenwerking met de voetbalbond van Saudi-Arabië. De Nijmeegse club stelt dat er nog vele gesprekken en afwegingen zullen plaatsvinden alvorens er concrete stappen worden gezet. Het is duidelijk dat deze mogelijke samenwerking voorlopig nog voor de nodige discussie zal blijven zorgen, zowel binnen als buiten de voetbalwereld.