×
Home Nieuws Livescore

Derksen: Koeman moet Depay niet meer selecteren voor Oranje.

Derksen: Koeman moet Depay niet meer selecteren voor Oranje.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 11 september 2024 23:32 uur

In een opvallende uitspraak heeft voetbalanalist Johan Derksen zijn mening gegeven over de selectie van het Nederlands elftal. Tijdens een uitzending van het programma Vandaag Inside heeft Derksen geadviseerd aan bondscoach Ronald Koeman om één international voortaan links te laten liggen. De betreffende speler waar Derksen op doelt is niemand minder dan Memphis Depay. Volgens Derksen heeft Koeman na de recente interlands genoeg alternatieven in de spitspositie, waardoor het niet langer noodzakelijk is om een beroep te doen op Depay.

Derksen, bekend om zijn uitgesproken meningen, benadrukte dat het Nederlands elftal over voldoende kwaliteit beschikt om zonder Depay te kunnen presteren. De aanvaller van Olympique Lyon, die vaak een belangrijke rol speelt in de nationale ploeg, zou volgens Derksen plaats moeten maken voor andere spelers die zich kunnen bewijzen in het Oranje-shirt. De voormalige profvoetballer is van mening dat het tijd is voor vernieuwing en dat Koeman de kans moet geven aan opkomende talenten om zich te bewijzen op het hoogste niveau.

De uitspraken van Derksen hebben voor de nodige opschudding gezorgd binnen de Nederlandse voetbalwereld. Fans en experts zijn verdeeld over de kwestie, waarbij sommigen het eens zijn met Derksen's standpunt terwijl anderen juist vinden dat Depay onmisbaar is voor het Nederlands elftal. Het is nu aan bondscoach Koeman om te bepalen hoe hij omgaat met deze suggestie van Derksen en of hij daadwerkelijk afscheid zal nemen van Depay in de selectie voor toekomstige interlands.