×
Home Nieuws Livescore

Pep Guardiola topkandidaat voor bondscoach Engeland

Pep Guardiola topkandidaat voor bondscoach Engeland
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 11 september 2024 23:16 uur

Het Engelse nationale voetbalteam staat voor een belangrijke beslissing in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Na het vertrek van Gareth Southgate, die na de verloren EK-finale tegen Spanje zijn ontslag indiende, heeft Engeland zijn oog laten vallen op niemand minder dan Pep Guardiola. Volgens The Telegraph wordt de succesvolle manager van Manchester City gezien als de gedroomde definitieve opvolger van Southgate.

Hoewel Lee Carsley momenteel als interim-bondscoach fungeert, lijkt de Engelse voetbalbond vastbesloten om een topkandidaat aan te stellen voor de positie. Guardiola's reputatie als een van de meest gerespecteerde en succesvolle trainers in het moderne voetbal maakt hem een aantrekkelijke keuze voor de Three Lions.

Naast Guardiola worden er echter nog drie andere namen genoemd als potentiële kandidaten voor de functie van bondscoach van Engeland. De beslissing zal niet lichtvaardig worden genomen, aangezien de Engelse fans hopen op een coach die het team naar nieuwe hoogten kan leiden en successen kan behalen op internationaal niveau.

Met de deur nog op een kier voor andere mogelijke kandidaten, blijft de spanning rondom de benoeming van de nieuwe bondscoach van Engeland toenemen. De komende weken zullen cruciaal zijn in het bepalen van de toekomst van het nationale team en de richting die het zal inslaan onder leiding van een nieuwe coach.