×
Home Nieuws Livescore

Bonucci haalt uit naar Juventus: "Vernederd en bedrogen"

Bonucci haalt uit naar Juventus:
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 14 september 2023 11:48 uur

Leonardo Bonucci, de Italiaanse verdediger die onlangs de overstap maakte naar Union Berlin, heeft zich op indrukwekkende wijze uitgesproken over zijn tumultueuze vertrek bij Juventus. In een exclusief interview met Sportmediaset heeft Bonucci de 'leugens' die de club over hem verspreidt krachtig veroordeeld en de behoefte gevoeld om de feiten recht te zetten.

Met name trainer Massimiliano Allegri moet het ontgelden bij Bonucci. Hij begint zijn uitleg met de woorden: "Ik heb veel dingen gelezen die niet waar zijn, gezegd door de club en door Allegri." Bonucci voelt zich vernederd door Juventus en ontkracht de bewering dat hij al in februari te horen kreeg dat hij moest vertrekken. Pas in juli, nadat er talloze geruchten de ronde deden, werd hem medegedeeld dat zijn tijd bij de club ten einde was.

Opvallend genoeg wilde Bonucci helemaal niet weg bij Juventus. Hij verklaart: "Ik had graag willen blijven, zelfs als ik de vijfde of zesde keus was. Op die manier had ik de jonge spelers kunnen helpen en ondersteunen." Bonucci uit zijn verontwaardiging over de behandeling die hij heeft ondergaan na meer dan vijfhonderd wedstrijden voor de club te hebben gespeeld. Hij waardeert echter wel de steun van de mensen die achter hem stonden.

Deze openhartige onthullingen van Bonucci hebben voor de nodige opschudding gezorgd in de voetbalwereld. Het is duidelijk dat er meer speelt achter de schermen van Juventus dan aanvankelijk gedacht. De vraag blijft nu hoe de club en Allegri zullen reageren op deze beschuldigingen. Het is een verhaal dat de gemoederen bezighoudt en de fans in spanning achterlaat.