×
Home Nieuws Livescore

Napoli had interesse in Rugani, maar kiest voor Ajax

Napoli had interesse in Rugani, maar kiest voor Ajax
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 11 september 2024 20:32 uur

In een opmerkelijke wending in de transferwereld heeft Davide Torchia, de zaakwaarnemer van de talentvolle Ajax-verdediger Daniele Rugani, onthuld dat Napoli deze zomer ook interesse had in zijn cliënt. Rugani stond voor een cruciale beslissing, maar koos uiteindelijk voor een avontuur bij Ajax. De keuze van de Italiaanse verdediger werd mede beïnvloed door de aanwezigheid van trainer Francesco Farioli bij de Amsterdamse club.

De transfer van Rugani naar Ajax heeft de gemoederen in de voetbalwereld flink beziggehouden. Napoli, een club met aanzien in de Serie A, leek lange tijd in de race te zijn voor de handtekening van de verdediger. Echter, Torchia heeft nu bevestigd dat Rugani ervoor koos om zijn carrière voort te zetten in de Eredivisie, onder leiding van Farioli.

Trainer Farioli heeft een belangrijke rol gespeeld in de beslissing van Rugani om voor Ajax te tekenen. De Italiaanse coach wist de verdediger te overtuigen van het sportieve project en de kansen die hij zou krijgen in het team. Met zijn ervaring en visie wist Farioli Rugani te overtuigen dat Ajax de ideale plek was om zich verder te ontwikkelen en zijn potentieel te benutten.

De keuze van Rugani om Napoli af te wijzen en voor Ajax te kiezen, markeert een belangrijk hoofdstuk in zijn carrière. De verdediger zal nu de kans krijgen om zich te meten met de topclubs in Nederland en Europa, terwijl hij onder de vleugels van trainer Farioli verder kan groeien als speler. De voetbalwereld kijkt reikhalzend uit naar de prestaties van Rugani in het Ajax-shirt en de impact die hij zal hebben op het team.