×
Home Nieuws Livescore

Pochettino nieuwe bondscoach VS na ontslag Berhalter Copa

Pochettino nieuwe bondscoach VS na ontslag Berhalter Copa
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 11 september 2024 09:32 uur

In een verrassende wending heeft de Amerikaanse voetbalbond aangekondigd dat Mauricio Pochettino de nieuwe bondscoach van de Verenigde Staten zal worden. De Argentijnse oefenmeester zal de taken overnemen van Gregg Berhalter, die ontslagen werd na een teleurstellende Copa América. Met deze benoeming hoopt de Amerikaanse voetbalbond een frisse wind te laten waaien door het nationale team en de prestaties te verbeteren.

Pochettino, die bekend staat om zijn tactische vernuft en passie voor het spel, heeft een indrukwekkende staat van dienst als clubtrainer. Zo was hij eerder succesvol bij clubs als Tottenham Hotspur en Paris Saint-Germain. Zijn aanstelling als bondscoach van de Verenigde Staten markeert een nieuwe fase in zijn carrière, waarin hij zijn kennis en ervaring zal inzetten om het nationale team naar nieuwe hoogten te brengen.

De beslissing om Berhalter te vervangen komt na een reeks teleurstellende resultaten van het Amerikaanse elftal, met name tijdens de Copa América. Ondanks de aanwezigheid van talentvolle spelers slaagde het team er niet in om indruk te maken op het internationale toneel. Met de komst van Pochettino hopen de fans en de bond op een nieuwe start en een positieve verandering in de prestaties van het nationale team.