×
Home Nieuws Livescore

Controverse rond boek ex-AZ-jeugdspeler: 'Jeugdopleiding strafkamp'

Controverse rond boek ex-AZ-jeugdspeler: 'Jeugdopleiding strafkamp'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 september 2024 18:48 uur

Een opschudding in de Nederlandse voetbalwereld heeft plaatsgevonden na de publicatie van het boek van voormalig AZ-jeugdspeler Finn Berk. In zijn boek beschrijft Berk de jeugdopleiding van AZ als een ware 'strafkamp', waar jonge talenten systematisch vernederd zouden zijn door de trainers. Deze schokkende onthullingen hebben voor de nodige commotie gezorgd onder voetbalfans en insiders.

Verschillende andere voormalige jeugdspelers van AZ hebben echter publiekelijk ontkend dat de jeugdopleiding van de Alkmaarse club zo'n negatieve sfeer kende. In een reactie tegenover NH Nieuws stellen zij dat zij juist met veel plezier en succes hebben deelgenomen aan de jeugdopleiding van AZ. Deze tegenstrijdige verklaringen hebben de discussie over de werkwijze en cultuur binnen de jeugdopleiding van AZ verder aangewakkerd.

De directie van AZ heeft aangegeven de beschuldigingen serieus te nemen en een grondig onderzoek in te stellen naar de beweringen van Finn Berk en de reacties van andere voormalige jeugdspelers. De club benadrukt het belang van een veilige en positieve omgeving voor de ontwikkeling van jonge talenten en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de jeugdopleiding van AZ een plek is waar spelers met plezier en succes kunnen groeien.