×
Home Nieuws Livescore

Politie voert acties bij topwedstrijden Eredivisie om pensioenregeling

Politie voert acties bij topwedstrijden Eredivisie om pensioenregeling
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 september 2024 15:48 uur

De politie zal doorgaan met het voeren van acties bij Eredivisie-wedstrijden zolang er geen overeenstemming is bereikt over de regeling voor vroegpensioen. Dit heeft Maarten Brink, projectleider van de politiebonden, onthuld aan ESPN. De bonden hebben besloten om telkens bij de grootste wedstrijden actie te voeren om hun standpunt kracht bij te zetten.

De voortdurende acties van de politie hebben de afgelopen weken invloed gehad op verschillende Eredivisie-wedstrijden, waarbij de veiligheid en handhaving in het geding kwamen. Ondanks gesprekken tussen de bonden en de betrokken partijen, waaronder de overheid en de voetbalclubs, is er nog geen definitieve oplossing gevonden voor het pensioenvraagstuk.

Brink benadrukte dat de politiebonden vastbesloten zijn om hun eisen voor een passende regeling voor vroegpensioen kracht bij te zetten en dat de acties zullen voortduren totdat er een bevredigende overeenkomst is bereikt. De bonden hopen dat door de druk op te voeren bij de belangrijkste voetbalwedstrijden, er sneller stappen zullen worden gezet richting een oplossing.

De voortdurende onzekerheid rondom de regeling voor vroegpensioen en de impact van de acties op Eredivisie-wedstrijden zorgen voor spanningen binnen de sportwereld en de politieorganisatie. Het is afwachten hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen en of er spoedig een doorbraak zal komen in de onderhandelingen tussen de betrokken partijen.