×
Home Nieuws Livescore

Gokbedrijf betaalt bijna volledig salaris Memphis Depay bij Corinthians.

Gokbedrijf betaalt bijna volledig salaris Memphis Depay bij Corinthians.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 september 2024 14:48 uur

Memphis Depay staat op het punt om zijn voetbalcarrière voort te zetten bij Corinthians, maar de Nederlandse aanvaller zal niet veel verdienen bij de Braziliaanse club. Het gokbedrijf Esportes da Sorte zal naar verluidt bijna het volledige salaris van 9,7 miljoen euro van Depay betalen. Dit opmerkelijke nieuws, afkomstig van Braziliaanse bronnen en gemeld door de NOS, werpt een schaduw van controverse over de transfer.

De overgang van Depay naar Corinthians is al langere tijd onderwerp van speculatie, maar de details over zijn salarisregeling werpen een nieuw licht op de situatie. Het feit dat een gokbedrijf een aanzienlijk deel van zijn salaris zal financieren, roept vragen op over de ethiek en transparantie binnen de voetbalwereld. De betrokkenheid van Esportes da Sorte bij de deal werpt een schaduw van twijfel over de legitimiteit van de transfer.

Hoewel Depay ongetwijfeld een versterking zal zijn voor Corinthians op het veld, roept de financiële regeling rondom zijn komst naar de club de nodige vraagtekens op. De Nederlander zal naar verluidt slechts een symbolisch bedrag aan salaris ontvangen van de club zelf, terwijl het gokbedrijf de rest van het bedrag voor zijn rekening neemt. Deze ongebruikelijke gang van zaken zal ongetwijfeld de gemoederen bezighouden in zowel Nederland als Brazilië.