×
Home Nieuws Livescore

ING dreigt bankrelatie met Vitesse te verbreken door Russische connecties

ING dreigt bankrelatie met Vitesse te verbreken door Russische connecties
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 14 september 2023 07:16 uur

Er hangt een donkere wolk boven de toekomst van Vitesse. De club wordt geconfronteerd met een mogelijke bedreiging voor haar voortbestaan. Huisbankier ING heeft alarm geslagen en zal binnenkort om de tafel gaan zitten met de Arnhemmers om inzicht te krijgen in de organisatiestructuur en financiële connecties van de club, zo meldt De Telegraaf.

Het overnameproces van de Common Group, onder leiding van de mysterieuze Amerikaanse zakenman Coley Parry, is nog steeds niet goedgekeurd. Dit zorgt voor grote financiële en beleidsmatige problemen bij Vitesse, en nu dreigt ook ING met consequenties. Volgens insiders maakt ING zich zorgen over mogelijke Russische connecties van de club. Bovendien heeft een publicatie in The Guardian over financiële banden tussen voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovich en eerdere eigenaren van Vitesse geleid tot vragen van de bank, zo schetst de ochtendkrant.

Er wordt gefluisterd dat ING de bankrelatie met Vitesse zou kunnen beëindigen als de Arnhemmers niet snel duidelijkheid verschaffen. Dit zou Vitesse in een uiterst complexe situatie brengen, aangezien het in deze tijd onmogelijk is voor een bedrijf om geen bankrekening te hebben. "Na het vorige jaar waarin de licentie van Vitesse aan een zijden draadje hing, toen de club dreigde zonder stadion te zitten vanwege een huurconflict, is dit een nieuwe mogelijke bedreiging voor de continuïteit van de club", aldus een bron.

Vitesse heeft bevestigd dat er binnenkort gesprekken zullen plaatsvinden met ING. In een algemene reactie laat de club weten dat het hebben van banden met Rusland ervoor kan zorgen dat de bank vragen stelt. Een woordvoerder benadrukt dat het verbreken van de klantrelatie afhangt van de "specifieke situatie".