×
Home Nieuws Livescore

Youri Mulder pleit voor snellere kans Zirkzee en Brobbey

Youri Mulder pleit voor snellere kans Zirkzee en Brobbey
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 9 september 2024 21:56 uur

Voormalig voetballer en analist Youri Mulder heeft zijn mening gegeven over het Nederlands elftal en de kansen die jonge talenten zoals Joshua Zirkzee en Brian Brobbey zouden moeten krijgen. Mulder is van mening dat deze spelers eerder de kans hadden moeten krijgen om zich te bewijzen in Oranje. Zirkzee, die momenteel bij Manchester United speelt, maakte onlangs zijn basisdebuut voor het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Bosniƫ & Herzegovina, waar Oranje met 5-2 won. Aan de andere kant heeft Brian Brobbey slechts drie interlands gespeeld, wat volgens Mulder aantoont dat jonge talenten soms te lang moeten wachten op hun kans.

Mulder benadrukt het belang van het geven van kansen aan jonge spelers om zich te ontwikkelen en te laten zien wat ze kunnen bij het nationale team. Hij gelooft dat Zirkzee en Brobbey het potentieel hebben om een waardevolle toevoeging te zijn voor Oranje en dat het belangrijk is om hen de kans te geven om ervaring op te doen op het hoogste niveau. Door jonge talenten vroeg in te passen, kunnen zij groeien en bijdragen aan het succes van het Nederlands elftal in de toekomst.

Het debuut van Zirkzee en de beperkte interlandervaring van Brobbey tonen volgens Mulder aan dat er ruimte is voor verbetering in het selectiebeleid van het Nederlands elftal. Hij pleit voor een meer proactieve benadering bij het scouten en selecteren van talentvolle spelers, zodat zij op jonge leeftijd al de kans krijgen om zich te bewijzen op het internationale toneel. Mulder hoopt dat de bondscoach en de KNVB in de toekomst meer aandacht zullen besteden aan het benutten van het potentieel van jonge Nederlandse talenten en hen de kans zullen geven om te schitteren in het Oranje-shirt.