×
Home Nieuws Livescore

Steven Bergwijn in de spotlights bij Rondo discussie

Steven Bergwijn in de spotlights bij Rondo discussie
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 9 september 2024 20:16 uur

De keuze van bondscoach Louis van Gaal om Steven Bergwijn niet op te nemen in de selectie van het Nederlands elftal heeft de gemoederen flink doen oplaaien. De discussie rondom de 26-jarige aanvaller van Al Ittihad heeft zelfs zijn weg gevonden naar het programma Rondo op Ziggo Sport. Voormalig topvoetballer Ruud Gullit heeft laten weten dat hij begrip heeft voor Bergwijn, die zich mogelijk op zijn teentjes getrapt voelt door de beslissing van Van Gaal.

Bergwijn, die eerder wel regelmatig opgeroepen werd voor Oranje, lijkt nu buiten de boot te vallen. Dit heeft tot speculaties en vragen geleid over de redenen achter zijn afwezigheid in de selectie. Sommige fans en analisten zijn van mening dat zijn prestaties bij Al Ittihad niet onopgemerkt mogen blijven, terwijl anderen juist vinden dat er genoeg concurrentie is in de voorhoede van het Nederlands elftal.

Ruud Gullit, die zelf een succesvolle carrière als speler en coach heeft gehad, benadrukt dat het altijd lastig is om keuzes te maken als bondscoach. Hij begrijpt de teleurstelling van Bergwijn, maar benadrukt ook dat het belangrijk is om als speler altijd te blijven strijden voor een plek in het nationale team. De discussie rondom Bergwijn en Oranje lijkt voorlopig nog niet te gaan liggen, en het is afwachten hoe dit zich verder zal ontwikkelen in de aanloop naar komende interlands.