×
Home Nieuws Livescore

Nagelsmann: Bergwijn niet opgeroepen door Koeman begrijpelijk

Nagelsmann: Bergwijn niet opgeroepen door Koeman begrijpelijk
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 september 2024 19:32 uur

Julian Nagelsmann, de bondscoach van het Duitse nationale voetbalteam, heeft tijdens een persconferentie voorafgaand aan de Nations League-wedstrijd tegen Nederland zijn mening gegeven over de recente ontwikkelingen rondom Steven Bergwijn. De aanvaller zal niet langer op een oproep van de Nederlandse bondscoach Ronald Koeman kunnen rekenen, aangezien Bergwijn de overstap heeft gemaakt naar Al Ittihad.

Nagelsmann benadrukte dat het begrijpelijk is dat spelers keuzes maken die het beste zijn voor hun carrière, maar dat dit ook consequenties kan hebben voor hun internationale loopbaan. Hij prees Bergwijn voor zijn professionaliteit en toewijding aan zijn nieuwe club, maar gaf aan dat het voor Duitsland een voordeel kan zijn dat de aanvaller niet beschikbaar is voor Oranje.

De bondscoach sprak tevens over de uitdagingen waarmee hij geconfronteerd wordt bij het samenstellen van zijn selectie voor de komende interlands. Met spelers die in verschillende competities spelen en uiteenlopende clubverplichtingen hebben, is het een complexe taak om een gebalanceerd team samen te stellen dat kan concurreren op het hoogste niveau. Nagelsmann benadrukte echter dat hij vertrouwen heeft in de kwaliteit en mentaliteit van zijn spelers en dat hij er alles aan zal doen om succes te behalen met het Duitse elftal.

De discussie rondom Steven Bergwijn zal ongetwijfeld nog voortduren in de aanloop naar de Nations League-wedstrijd tussen Duitsland en Nederland. Voor Nagelsmann en zijn team is het zaak om gefocust te blijven op de taak die voor hen ligt en zich optimaal voor te bereiden op de confrontatie met Oranje. Met de kwaliteit en ervaring in de Duitse selectie zullen zij er alles aan doen om een positief resultaat te behalen en hun ambities in de Nations League waar te maken.