×
Home Nieuws Livescore

KNVB betreurt afgelasting Ajax - Utrecht door politiestakingen

KNVB betreurt afgelasting Ajax - Utrecht door politiestakingen
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 september 2024 19:08 uur

De KNVB heeft met teleurstelling gereageerd op de recente afgelasting in de Eredivisie. De geplande wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht is door toedoen van politiestakingen van de baan geveegd. Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, heeft vanwege de veiligheidsrisico's besloten om een streep te zetten door het duel dat gepland stond in de Johan Cruijff ArenA.

De afgelasting van deze belangrijke Eredivisie-wedstrijd komt als een harde klap voor zowel de spelers als de fans. Ajax en FC Utrecht keken reikhalzend uit naar het treffen, maar zullen nu geduld moeten hebben tot een nieuwe datum wordt vastgesteld. De KNVB zal in overleg met de betrokken clubs en autoriteiten moeten bepalen wanneer de wedstrijd alsnog gespeeld kan worden.

De politiestakingen hebben de Eredivisie dit seizoen al vaker parten gespeeld, met meerdere wedstrijden die moesten worden uitgesteld of afgelast. De onzekerheid rondom de inzet van politie bij voetbalwedstrijden blijft een zorgelijk punt voor zowel de KNVB als de clubs. Het is te hopen dat er snel een oplossing wordt gevonden, zodat het Nederlandse voetbal weer zonder belemmeringen kan worden gespeeld.