×
Home Nieuws Livescore

Youri Mulder kritisch: Koeman had eerder moeten doorselecteren Oranje

Youri Mulder kritisch: Koeman had eerder moeten doorselecteren Oranje
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 9 september 2024 18:56 uur

Voormalig Oranje-spits Youri Mulder uit zijn verbazing over de timing van de selectiebeslissingen van bondscoach Ronald Koeman. Mulder is van mening dat Koeman eerder had kunnen beginnen met het doorselecteren van het Nederlands elftal, nog vóór het EK. De voormalige spits noemt onder andere Ryan Gravenberch en Memphis Depay als spelers die mogelijk eerder een kans hadden kunnen krijgen in het nationale team.

Mulder benadrukt dat het van belang is om tijdig te anticiperen op de toekomst van het Nederlands elftal. Hij gelooft dat het doorselecteren van talentvolle spelers zoals Gravenberch en Depay een positieve impact kan hebben op het team, zowel op korte als lange termijn. De voormalige international pleit voor een proactieve benadering van de selectieprocedure, zodat jonge talenten de kans krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien in het nationale team.

Met het oog op de toekomstige successen van Oranje, roept Mulder op tot een meer vooruitstrevende aanpak van het selectiebeleid. Hij gelooft dat het tijdig integreren van jonge talenten in het nationale team kan bijdragen aan een sterkere en meer competitieve ploeg. Mulder hoopt dat bondscoach Koeman in de toekomst eerder zal overgaan tot doorselecteren, zodat het Nederlands elftal optimaal kan presteren op het internationale toneel.