×
Home Nieuws Livescore

Kritiek Supportersvereniging Ajax op afgelaste Ajax-FC Utrecht wedstrijd

Kritiek Supportersvereniging Ajax op afgelaste Ajax-FC Utrecht wedstrijd
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 9 september 2024 18:16 uur

De afgelasting van de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht heeft voor ophef gezorgd binnen de Supportersvereniging Ajax. Het besluit om een streep door de geplande ontmoeting te zetten, heeft geleid tot flinke kritiek vanuit de fanatieke supportersgroep. Directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam van de supportersvereniging heeft laten weten dat de gemeente Amsterdam hen de mogelijkheid ontneemt om te bewijzen dat de wedstrijd ook zonder politiebegeleiding veilig en ordelijk kan verlopen.

De teleurstelling en frustratie bij de Ajax-supporters is groot, aangezien zij graag hadden willen laten zien dat zij in staat zijn om een dergelijke wedstrijd in goede banen te leiden zonder de aanwezigheid van politie. Nagtzaam benadrukt dat de supportersvereniging er alles aan heeft gedaan om de veiligheid te waarborgen en dat zij het besluit van de gemeente Amsterdam als een gemiste kans beschouwen.

De discussie over de rol van politiebegeleiding bij voetbalwedstrijden laait hiermee weer op. Voorstanders van het besluit benadrukken het belang van veiligheid en het voorkomen van eventuele ongeregeldheden, terwijl tegenstanders van mening zijn dat het vertrouwen in de supporters moet worden uitgesproken. Het is duidelijk dat de afgelasting van Ajax-FC Utrecht niet alleen sportief, maar ook maatschappelijk gezien de nodige stof doet opwaaien.