×
Home Nieuws Livescore

Ajax-FC Utrecht afgelast door politiestakingen: clubs bevestigen bericht.

Ajax-FC Utrecht afgelast door politiestakingen: clubs bevestigen bericht.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 september 2024 16:48 uur

Ajax en FC Utrecht zullen niet tegen elkaar spelen, zo hebben beide clubs maandagmiddag aangekondigd. De reden voor deze afgelasting zijn de geplande politiestakingen. Het duel tussen de twee Eredivisie-teams stond gepland, maar zal nu niet doorgaan vanwege de veiligheidsrisico's die gepaard gaan met de afwezigheid van politiebegeleiding.

De aangekondigde politiestakingen hebben een grote impact op het Nederlandse voetbal, aangezien meerdere wedstrijden in het gedrang komen door het gebrek aan politie-inzet. Ajax en FC Utrecht zijn slechts de laatste in de rij van clubs die hun wedstrijden moeten annuleren vanwege deze omstandigheden. Fans en spelers zullen teleurgesteld zijn door het nieuws, maar veiligheid staat natuurlijk voorop.

De KNVB zal nu moeten beslissen hoe ze omgaan met de gevolgen van de politiestakingen voor het speelschema van de Eredivisie. Het is nog onduidelijk wanneer de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht opnieuw gepland kan worden. De supporters zullen moeten wachten op verdere updates van de voetbalbond over hoe dit probleem zal worden opgelost.