×
Home Nieuws Livescore

Aad de Mos voorspelt: Nederlandse clubs overwinteren in Europa

Aad de Mos voorspelt: Nederlandse clubs overwinteren in Europa
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 13 september 2023 22:16 uur

Voetbalanalist Aad de Mos heeft zijn visie gedeeld op de aankomende Europese avonturen van Feyenoord, PSV en Ajax. Volgens de ervaren oud-trainer zullen alle drie de Nederlandse clubs de winter overleven, maar ziet hij Ajax na de winter afscheid nemen van de Europa League.

"Naar mijn mening zal Ajax de strijd moeten aangaan met Marseille voor de tweede plaats, maar uiteindelijk als derde eindigen", aldus De Mos in een interview met Voetbal International. De andere tegenstanders van Ajax in Groep B zijn Brighton & Hove Albion en AEK Athene. "Ze hebben geluk dat ze AEK in hun groep hebben. Dat is de zwakste tegenstander."

Feyenoord, dat komende dinsdag de Champions League aftrapt met een thuiswedstrijd tegen Celtic, zal volgens De Mos meer succes behalen. "In alle thuiswedstrijden zijn ze in staat om te winnen. Celtic zal aanvallend spelen, maar wel op een kinderachtige manier. Ze hebben echter wel een slimme coach in Brendan Rodgers. Maar het is vergelijkbaar met de wedstrijden tegen Rangers. Daar moet Feyenoord twee keer van winnen. Simeone en Sarri zijn bang voor De Kuip; zij zullen proberen om niet te verliezen en op de counter te loeren. Feyenoord zal Lazio of Atlético uitschakelen en de tweede plaats pakken."

De 76-jarige De Mos voorspelt ook dat PSV, eveneens deelnemer aan de Champions League, de winter zal overleven. "Samen met Arsenal, zij worden eerste. Het is een gunstige loting voor PSV. Het gevaar schuilt echter in Lens. Die ploeg staat altijd garant voor snelheid en goed voetbal. Het team dat Lens onderschat, zal eruit vliegen. Dat mag PSV zeker niet doen. Maar ik denk dat PSV nu goed op koers ligt; ze spelen fantastisch voetbal. Het enige nadeel is dat ze een lastige openingswedstrijd tegen Arsenal hebben."