×
Home Nieuws Livescore

Youri Baas: van linksbuiten naar centrale verdediger bij Ajax

Youri Baas: van linksbuiten naar centrale verdediger bij Ajax
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 september 2024 07:40 uur

Ajax-talent Youri Baas heeft aangegeven dat hij zichzelf niet direct ziet als linksbuiten bij de Amsterdamse club, ondanks de personele problemen die Ajax momenteel op die positie heeft. De 21-jarige speler heeft zijn zinnen gezet op de positie van centrale verdediger.

Met de huidige situatie in het team waarbij er tekorten zijn op de positie van linksbuiten, zou Baas een mogelijke oplossing kunnen zijn voor trainer Erik ten Hag. Echter, de jonge speler heeft aangegeven dat zijn voorkeur en focus liggen op het spelen als centrale verdediger.

Baas, die bekend staat om zijn sterke verdedigende kwaliteiten en tactisch inzicht, gelooft dat hij van grote waarde kan zijn voor het team op de positie van centrale verdediger. Hij is vastberaden om zich te blijven ontwikkelen en te bewijzen op die positie, ondanks de mogelijkheid om elders in het veld ingezet te worden.

Ajax zal nu moeten beslissen hoe zij omgaan met de wens van Baas en de behoefte aan versterking op de positie van linksbuiten. Het belooft een interessante ontwikkeling te worden binnen de selectie van de club, waarbij de veelzijdigheid en ambities van Baas een rol zullen spelen in de uiteindelijke beslissing.