×
Home Nieuws Livescore

Van der Vaart: Schouten kan centraal achterin Oranje schitteren

Van der Vaart: Schouten kan centraal achterin Oranje schitteren
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 september 2024 07:00 uur

Voormalig Nederlands voetbalicoon Rafael van der Vaart heeft zijn visie gedeeld over de mogelijke inzet van Jerdy Schouten als centrale verdediger voor het Nederlands Elftal. Van der Vaart is van mening dat wanneer Frenkie de Jong terugkeert van zijn blessure, Schouten een geschikte kandidaat zou zijn om deze positie in te vullen. De voormalige middenvelder van PSV heeft indruk gemaakt op de voetbalanalist, die gelooft dat Schouten de potentie heeft om een belangrijke rol te spelen in het Oranje-team.

Met zijn scherpe inzicht in het spel en zijn vermogen om zowel verdedigend als aanvallend bij te dragen, ziet Van der Vaart Schouten als een veelzijdige speler die zich kan aanpassen aan verschillende posities op het veld. De voormalige international is onder de indruk van de kwaliteiten van de PSV'er en gelooft dat Schouten de uitdaging van het spelen als centrale verdediger voor Oranje met vertrouwen tegemoet kan zien.

Terwijl de discussie over de optimale samenstelling van het Nederlands Elftal voortduurt, voegt de analyse van Rafael van der Vaart een interessant perspectief toe aan de selectiekeuzes van bondscoach Louis van Gaal. Met de terugkeer van Frenkie de Jong in het vooruitzicht en de opkomst van talentvolle spelers zoals Jerdy Schouten, belooft de toekomst van het Oranje-team een boeiende mix van ervaring en jeugdig enthousiasme te worden. Het is nu aan Van Gaal om te bepalen hoe hij deze talenten het beste kan benutten in zijn streven naar succes op het internationale toneel.