×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord improviseert met spitspositie tegen Celtic: Paixão in de schijnwerpers!

Feyenoord improviseert met spitspositie tegen Celtic: Paixão in de schijnwerpers!
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 13 september 2023 21:08 uur

Het is een drukke avond bij Voetbalpraat, waar de spitspositie van Feyenoord het gesprek van de avond is. Met de afwezigheid van de geblesseerde Ayase Ueda en de geschorste Santiago Gimenez, moeten de Rotterdammers op zoek naar een vervanger. Karim El Ahmadi ziet in Igor Paixão een mogelijke oplossing.

Het verhaal is bekend: Ueda raakte geblesseerd tijdens de indrukwekkende 1-4 overwinning van Japan op Duitsland vorige week. Hierdoor zal hij ook de wedstrijd tegen Celtic aanstaande dinsdag moeten missen, samen met de geschorste Gimenez. El Ahmadi deelt zijn gedachten over de mogelijke vervangers: "Als je uit speelt tegen Atlético Madrid, dan zou je het wellicht kunnen proberen met Minteh en Paixão. Maar tegen Celtic thuis zul je veel balbezit hebben. Dus het is de vraag of Paixão of Minteh genoeg ruimte zullen krijgen...", aldus El Ahmadi tijdens het gesprek bij Voetbalpraat.

"Maar dat zijn eigenlijk de enige twee opties die je daar zou kunnen neerzetten. Of misschien Stengs als een valse spits", voegt de oud-speler van Feyenoord toe. Collega-analist Kees Kwakman verwacht dat trainer Arne Slot voor vleugelaanvaller Paixão zal kiezen in het duel met de Schotse landskampioen. "Ik denk dat het gewoon Paixão wordt. Hij heeft vorig jaar ook al een aantal keer in de spits gespeeld. Dan kan Stengs misschien naar rechts gaan en misschien komt Lingr er dan wel in op nummer 10."

De wedstrijd tussen Feyenoord en Celtic begint dinsdagavond om 21.00 uur. Voordat ze het opnemen tegen de Schotten, speelt de regerend landskampioen eerst nog een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op zaterdag. Gimenez zal in dat duel gewoon van de partij zijn.

Feyenoord zal moeten improviseren bij het invullen van de spitspositie tegen Celtic: "Ik zou Paixão in de spits zetten..." 👀🇧🇷

— ESPN NL (@ESPNnl) September 13, 2023