×
Home Nieuws Livescore

De Ligt onthult worsteling met reservebank tijdens EK

De Ligt onthult worsteling met reservebank tijdens EK
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 september 2024 18:48 uur

Tijdens het afgelopen EK in Duitsland worstelde Matthijs de Ligt met zijn rol op de reservebank, zo onthulde de 25-jarige verdediger na de recente wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina (5-2). De Ligt, die normaal gesproken een vaste waarde is in het Nederlands elftal, moest tijdens het toernooi genoegen nemen met een plek op de bank. Dit zorgde voor de nodige frustratie bij de talentvolle speler, die gewend is om een sleutelrol te vervullen in de verdediging.

In een openhartig interview na de wedstrijd gaf De Ligt toe dat het niet makkelijk was om vanaf de zijlijn toe te moeten kijken. Hij benadrukte echter dat hij altijd klaar stond om zijn team te steunen en zijn bijdrage te leveren wanneer dat nodig was. Ondanks zijn teleurstelling over zijn reserverol, bleef De Ligt strijdbaar en vastberaden om zijn kans te grijpen zodra die zich voordeed.

De Ligt's eerlijkheid over zijn moeilijke periode op de reservebank toont zijn mentale veerkracht en vastberadenheid om terug te vechten. Met zijn talent en doorzettingsvermogen zal de jonge verdediger ongetwijfeld blijven streven naar een basisplaats en zijn waarde bewijzen voor het Nederlands elftal.