×
Home Nieuws Livescore

Van Hanegem: Weghorst niet voor bank, Ajax moet opstaan

Van Hanegem: Weghorst niet voor bank, Ajax moet opstaan
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 september 2024 17:48 uur

Voormalig voetballer en voetbalanalist Willem van Hanegem heeft zijn twijfels geuit over de rol van Wout Weghorst bij Ajax. In zijn recente column voor het Algemeen Dagblad benadrukte Van Hanegem dat hij niet gelooft dat Weghorst naar Amsterdam is gehaald om op de reservebank plaats te nemen. De ervaren oud-voetballer is van mening dat de spits altijd opstaat en presteert wanneer 'zijn' moment daar is, en dat Ajax daarom een beroep zal doen op Weghorst wanneer dat nodig is.

Van Hanegem, ook wel bekend als 'De Kromme', heeft tevens zijn zorgen geuit over de prestaties van Ajax in de afgelopen jaren. Volgens hem zijn de Amsterdammers de weg een beetje kwijtgeraakt en hebben ze moeite gehad om de successen van weleer te evenaren. Met de komst van Weghorst hoopt Ajax volgens Van Hanegem weer de weg omhoog in te slaan en terug te keren naar de top van het Nederlandse voetbal.

De kritische kijk van Willem van Hanegem op de situatie bij Ajax en zijn analyse van de rol van Wout Weghorst zorgen voor discussie binnen de voetbalwereld. Het is duidelijk dat de oud-voetballer gelooft in de kwaliteiten van Weghorst en de impact die hij kan hebben op het spel van Ajax. Het is nu aan de Amsterdammers en hun nieuwe aanwinst om te bewijzen dat zij in staat zijn om de verwachtingen waar te maken en weer succesvol te worden in het Nederlandse voetbal.