×
Home Nieuws Livescore

Van Gaal op lijst Duitse bondscoach-kandidaten volgens BILD

Van Gaal op lijst Duitse bondscoach-kandidaten volgens BILD
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 13 september 2023 20:32 uur

Louis van Gaal in beeld als mogelijke Duitse bondscoach

In de wereld van het voetbal gonst het van de geruchten en speculaties. Zo ook in Duitsland, waar de naam van Louis van Gaal steeds vaker opduikt als mogelijke opvolger van de ontslagen Hansi Flick. Hoewel er nog geen officiële onderhandelingen hebben plaatsgevonden, meldt de Duitse krant BILD dat Van Gaal klaar staat om de baan te accepteren.

Na het vertrek van Flick is de Duitse voetbalbond op zoek naar een nieuwe bondscoach. Hoewel Julian Nagelsmann als topkandidaat wordt gezien, is Van Gaal zeker niet uitgesloten. BILD meldt dat de voormalige bondscoach van Oranje hoog op het lijstje staat van mogelijke opvolgers. Van Gaal zou zelfs staan te popelen om aan de slag te gaan bij 'die Mannschaft'.

Het is echter nog onduidelijk wanneer er een definitieve beslissing zal worden genomen. De Duitse bond neemt de tijd om de juiste keuze te maken. Ondertussen hebben oud-voetballers Philipp Lahm en Bastian Schweinsteiger zich al uitgesproken voor de komst van Van Gaal. Zij zien in hem de ideale kandidaat om het Duitse voetbal naar een hoger niveau te tillen.

Het blijft dus nog even afwachten of Van Gaal daadwerkelijk de nieuwe bondscoach van Duitsland zal worden. Maar één ding is zeker: zijn naam zorgt voor de nodige opwinding en speculaties in de voetbalwereld.