×
Home Nieuws Livescore

Timber tweeling maakt historisch debuut voor Oranje elftal.

Timber tweeling maakt historisch debuut voor Oranje elftal.
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 september 2024 12:24 uur

De broers Jurriën en Quinten Timber hebben afgelopen zaterdagavond een bijzonder moment beleefd in het Philips Stadion. Tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina (5-2) kregen beide broers de kans om als invaller het veld te betreden. Hiermee schreven ze geschiedenis als de derde tweeling ooit die samen voor het Nederlands elftal uitkwam.

De Timbers, die beiden actief zijn bij respectievelijk Ajax en FC Utrecht, lieten zien dat ze niet alleen als individuen, maar ook als duo van toegevoegde waarde zijn voor Oranje. Met hun inzet en talent wisten ze het spel direct te beïnvloeden en droegen ze bij aan de overwinning van het Nederlands elftal.

Het feit dat Jurriën en Quinten Timber als tweelingbroers samen mochten spelen voor het nationale team zorgde voor een extra speciaal tintje aan deze avond. De broederliefde en onderlinge connectie waren duidelijk zichtbaar op het veld en zorgden voor een unieke dynamiek binnen het team. Het is een moment dat niet alleen voor henzelf, maar ook voor de Nederlandse voetbalgeschiedenis van grote betekenis zal zijn.