×
Home Nieuws Livescore

Pierre van Hooijdonk kritisch op verdediging Oranje-duo

Pierre van Hooijdonk kritisch op verdediging Oranje-duo
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 september 2024 10:08 uur

Voormalig Oranje-spits Pierre van Hooijdonk heeft kritiek geuit op het centrale verdedigingsduo van het Nederlands elftal, bestaande uit Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk. Na de gelijkmaker van Bosnië en Herzegovina tijdens de recente interland, vindt Van Hooijdonk dat de twee verdedigers meer hadden moeten doen om het doelpunt te voorkomen. Vooral De Ligt krijgt de wind van voren van de oud-voetballer.

Van Hooijdonk, die bekend staat om zijn scherpe analyses, benadrukt dat hij meer had verwacht van De Ligt en Van Dijk in zo'n cruciaal moment van de wedstrijd. De oud-spits vindt dat de verdedigers beter hadden moeten anticiperen en ingrijpen om te voorkomen dat Bosnië en Herzegovina langszij kwam. Hij is van mening dat juist spelers van het kaliber De Ligt en Van Dijk op zulke momenten het verschil moeten maken.

De kritiek van Van Hooijdonk op het verdedigingsduo van Oranje zal ongetwijfeld voor de nodige discussie zorgen binnen de voetbalwereld. Met de kwaliteiten die De Ligt en Van Dijk bezitten, zullen zij wellicht extra gemotiveerd zijn om in de toekomst te laten zien dat zij wel degelijk in staat zijn om belangrijke doelpunten te voorkomen en de defensie van het Nederlands elftal te versterken.