×
Home Nieuws Livescore

Oğuzhan Özyakup stopt met voetbal vanwege paniekaanvallen.

Oğuzhan Özyakup stopt met voetbal vanwege paniekaanvallen.
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 september 2024 17:08 uur

Voormalig voetballer Oğuzhan Özyakup heeft onthuld dat paniekaanvallen een belangrijke rol hebben gespeeld bij zijn beslissing om op 31-jarige leeftijd te stoppen met professioneel voetbal. De ervaren middenvelder, die zijn carrière doorbracht bij clubs als Besiktas, Feyenoord en Fortuna Sittard, heeft openhartig gesproken over zijn mentale gezondheid en de uitdagingen waarmee hij te maken kreeg.

Özyakup, die bekend staat om zijn technische vaardigheden en leiderschap op het veld, heeft toegegeven dat hij lange tijd heeft geworsteld met paniekaanvallen, wat uiteindelijk heeft geleid tot zijn moeilijke besluit om een punt te zetten achter zijn voetballoopbaan. De voormalige international van Turkije deelde zijn verhaal om het taboe rond mentale gezondheid in de sport te doorbreken en anderen aan te moedigen om open te zijn over hun eigen uitdagingen.

De onthulling van Özyakup werpt een nieuw licht op de druk en stress waarmee professionele sporters te maken krijgen, zowel op als buiten het veld. Zijn eerlijkheid en moed om zijn kwetsbaarheid te tonen, dienen als een inspiratiebron voor anderen die soortgelijke problemen ervaren. Het is een herinnering dat mentale gezondheid net zo belangrijk is als fysieke gezondheid, en dat het oké is om hulp te zoeken en over je gevoelens te praten.

Als voormalig sterspeler die geliefd was bij fans en gerespecteerd werd door medespelers, laat Özyakup zien dat zelfs de meest succesvolle sporters worstelen met innerlijke demonen. Zijn verhaal benadrukt het belang van het creëren van een ondersteunende omgeving binnen de sportwereld, waar spelers zich veilig voelen om over hun mentale gezondheid te praten en de nodige steun te ontvangen. Özyakup's openheid zal hopelijk leiden tot meer bewustwording en begrip voor de uitdagingen waarmee sporters te maken kunnen krijgen, zodat zij de juiste hulp en begeleiding kunnen krijgen om gezond en gelukkig te blijven, zowel op als naast het veld.