×
Home Nieuws Livescore

Spaan: Ajax liet talent Regeer te makkelijk gaan

Spaan: Ajax liet talent Regeer te makkelijk gaan
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 september 2024 10:56 uur

Ajax heeft volgens columnist Henk Spaan een fout gemaakt door Youri Regeer te snel en eenvoudig te laten gaan. De 21-jarige jeugdspeler verliet Amsterdam afgelopen zomer voor Enschede, maar Spaan is van mening dat hij dit seizoen een belangrijke rol had kunnen spelen in de Johan Cruijff ArenA. De talentvolle middenvelder had volgens de journalist de potentie om een waardevolle toevoeging te zijn aan het team van Ajax.

Spaan uit zijn kritiek in zijn column voor Het Parool, waarin hij benadrukt dat de club mogelijk te overhaast heeft gehandeld bij het laten gaan van Regeer. Met zijn technische vaardigheden en tactisch inzicht had de jonge speler volgens Spaan een positieve impact kunnen hebben op het spel van Ajax. Zijn vertrek naar FC Twente wordt door de columnist dan ook gezien als een gemiste kans voor de Amsterdammers.

De keuze van Regeer om Ajax te verlaten en elders zijn geluk te beproeven, roept volgens Spaan vragen op over het transferbeleid van de club. De talentvolle middenvelder leek klaar te zijn voor een doorbraak in het eerste elftal van Ajax, maar koos uiteindelijk voor een avontuur bij FC Twente. Spaan benadrukt dat het belangrijk is voor Ajax om talentvolle spelers zoals Regeer te behouden en te blijven ontwikkelen, om zo op lange termijn succes te kunnen blijven behalen.