×
Home Nieuws Livescore

Marokkaanse spelers bidden voor aardbevingsslachtoffers na doelpunt tegen Burkina Faso

Marokkaanse spelers bidden voor aardbevingsslachtoffers na doelpunt tegen Burkina Faso
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 13 september 2023 16:16 uur

Een prachtige en indrukwekkende daad van solidariteit vond plaats tijdens het oefenduel tussen Marokko en Burkina Faso. Na een doelpunt van Azzedine Ounahi, waarbij hij de Leeuwen van de Atlas op voorsprong zette, verzamelden alle spelers van Marokko zich bij de achterlijn om een bijzonder ritueel uit te voeren. Ze bogen hun hoofden en baden gezamenlijk voor de slachtoffers van de recente aardbeving die hun land had getroffen.

Een week eerder werd Marokko opgeschrikt door een verwoestende aardbeving, waarbij duizenden mensen het leven lieten. Ondanks deze tragedie stond het Marokkaanse team maandag klaar om de strijd aan te gaan tegen Burkina Faso, nadat hun kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Liberia was uitgesteld vanwege de aardbeving. In het Franse Lens wist Ounahi het enige doelpunt van de wedstrijd te maken, waarna de spelers dit doelpunt opdroegen aan de slachtoffers van de aardbeving.

Deze ontroerende en symbolische actie toont de sterke band tussen de spelers van Marokko en hun land. Ze laten zien dat ze niet alleen op het voetbalveld, maar ook daarbuiten, een hechte eenheid vormen. Met hun gebeden en toewijding aan de aardbevingsslachtoffers laten ze zien dat ze niet vergeten zijn wat er in hun land is gebeurd en dat ze solidair zijn met de getroffenen.

Deze unieke en creatieve manier van steun betuigen toont de kracht van sport als middel om mensen samen te brengen en een boodschap van hoop en solidariteit over te brengen. De spelers van Marokko hebben met deze actie laten zien dat ze niet alleen uitblinken op het voetbalveld, maar ook in het tonen van medeleven en betrokkenheid bij hun landgenoten in tijden van nood.