×
Home Nieuws Livescore

Koeman en Driessen clash over Bergwijn's behandeling

Koeman en Driessen clash over Bergwijn's behandeling
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 september 2024 15:16 uur

Op vrijdag escaleerde de discussie tussen Ronald Koeman en Valentijn Driessen over de situatie van Steven Bergwijn. Tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal verwees de bondscoach naar een kritische column van De Telegraaf-verslaggever, waarin werd gesteld dat Bergwijn op een 'respectloze' manier aan de kant is geschoven. Deze opmerking zorgde voor een verhitte uitwisseling van standpunten tussen Koeman en Driessen, waarbij de emoties hoog opliepen.

Koeman benadrukte tijdens de persconferentie dat hij als bondscoach verantwoordelijk is voor het maken van moeilijke keuzes en dat hij altijd het beste voor heeft met het team. Hij verdedigde zijn beslissing om Bergwijn niet op te roepen en benadrukte dat dit puur een tactische keuze was, gebaseerd op de huidige vorm en prestaties van de speler.

Driessen, aan de andere kant, bleef bij zijn standpunt dat de behandeling van Bergwijn door Koeman respectloos was en dat de speler meer verdient. Hij wees op Bergwijn's potentieel en prestaties in het verleden als redenen waarom hij van mening is dat de bondscoach een fout heeft gemaakt door hem niet op te nemen in de selectie. Deze onenigheid tussen Koeman en Driessen zorgde voor een gespannen sfeer tijdens de persconferentie en deed stof opwaaien in de Nederlandse voetbalwereld.