×
Home Nieuws Livescore

Koeman verdedigt kritiek op Bergwijn's keuze voor Saudi-Arabië

Koeman verdedigt kritiek op Bergwijn's keuze voor Saudi-Arabië
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 september 2024 14:16 uur

Ronald Koeman heeft vandaag openlijk gereageerd op de recente kritiek van Steven Bergwijn. De bondscoach van het Nederlands elftal kreeg van de PSV-aanvaller het verwijt dat zijn geloofwaardigheid in het geding was vanwege zijn uitspraken over Bergwijn's keuze om voor Saudi-Arabië uit te komen. Koeman heeft echter duidelijk gemaakt dat hij het absoluut oneens is met deze beschuldigingen.

In een verklaring aan de pers benadrukte Koeman dat hij als bondscoach het recht heeft om zijn mening te uiten over de keuzes van spelers met betrekking tot hun internationale carrière. Hij benadrukte dat zijn kritiek op Bergwijn's beslissing om voor Saudi-Arabië te spelen voortkomt uit zijn passie voor het Nederlandse voetbal en zijn streven naar succes met Oranje.

Koeman gaf aan dat hij altijd respect heeft gehad voor Bergwijn als speler en dat zijn kritiek niet persoonlijk bedoeld was. Hij benadrukte dat hij als bondscoach verantwoordelijk is voor het selecteren van spelers die volgens hem het beste passen bij het team en de doelstellingen van het Nederlands elftal. Koeman sloot zijn reactie af met de boodschap dat hij hoopt dat Bergwijn zijn keuze zal heroverwegen en ervoor zal kiezen om zijn internationale carrière voort te zetten met het Nederlands elftal.