×
Home Nieuws Livescore

Politie voert actie: geen agenten bij Ajax - Utrecht

Politie voert actie: geen agenten bij Ajax - Utrecht
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 september 2024 09:32 uur

De politie heeft aangekondigd dat zij opnieuw actie zullen voeren rondom een wedstrijd van Ajax. Tijdens het aankomende Eredivisie-duel van de Amsterdammers tegen FC Utrecht zullen agenten niet aanwezig zijn, zo heeft een woordvoerder bevestigd aan De Telegraaf. Deze beslissing komt voort uit een conflict over arbeidsvoorwaarden en werkdruk binnen het politiekorps.

De afwezigheid van politie tijdens de wedstrijd roept vragen op over de veiligheid in en rondom het stadion. Ajax en FC Utrecht zullen naar verwachting extra beveiligingsmaatregelen moeten treffen om een ordelijk verloop van de wedstrijd te waarborgen. Supporters worden geadviseerd om extra alert te zijn en eventuele ongeregeldheden te vermijden.

De politieactie werpt ook een schaduw over de sportieve strijd op het veld. Ajax, dat momenteel bovenaan de Eredivisie staat, zal het moeten opnemen tegen FC Utrecht, een geduchte tegenstander die aast op een overwinning. De afwezigheid van politie kan mogelijk invloed hebben op de sfeer in het stadion en de beleving van de wedstrijd voor zowel spelers als supporters.