×
Home Nieuws Livescore

Bergwijn weigert Oranje onder Koeman, wacht op nieuwe coach

Bergwijn weigert Oranje onder Koeman, wacht op nieuwe coach
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 september 2024 07:08 uur

Steven Bergwijn heeft aangegeven dat hij niet langer voor het Nederlands elftal wil spelen zolang Ronald Koeman de leiding heeft. De talentvolle aanvaller heeft besloten de deur voor Oranje echter niet definitief te sluiten. Bergwijn staat open voor een terugkeer zodra er een andere bondscoach aan het roer komt te staan.

De 23-jarige Bergwijn, die momenteel uitkomt voor Tottenham Hotspur in de Engelse Premier League, heeft zijn beslissing om niet onder Koeman te spelen genomen vanwege onenigheid over de speelstijl en tactiek van de coach. Bergwijn heeft aangegeven dat hij graag zijn kwaliteiten wil blijven inzetten voor het nationale team, maar dat dit momenteel niet mogelijk is onder de huidige omstandigheden.

De voormalige PSV-speler heeft een indrukwekkende carrière achter de rug en wordt gezien als een belangrijke speler voor de toekomst van het Nederlands elftal. Zijn keuze om tijdelijk afstand te nemen van Oranje onder Koeman zal ongetwijfeld voor de nodige discussie zorgen binnen de Nederlandse voetbalwereld. Het is nu afwachten wie de KNVB zal aanstellen als opvolger van Koeman en of Bergwijn dan weer bereid zal zijn om zijn nationale ploeg te vertegenwoordigen.