×
Home Nieuws Livescore

Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie eren slachtoffers met stilte

Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie eren slachtoffers met stilte
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 13 september 2023 14:08 uur

Voor aanvang van alle wedstrijden in zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie zal er komend weekend een indrukwekkende stilte heersen. Deze stilte is een eerbetoon aan de slachtoffers van de recente aardbeving in Marokko en de verwoestende overstromingen in Libië. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft dit bekendgemaakt en roept op tot respect en medeleven.

Het gebaar van solidariteit reikt verder dan alleen de nationale competities. Ook tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Ierland en Nederland werd er afgelopen zondagavond al een moment van stilte gehouden. Op de officiële website van de KNVB wordt duidelijk gemaakt dat de gedachten van de voetbalbond uitgaan naar Marokko en Libië.

De KNVB heeft eerder al aangekondigd dat er een minuut stilte zou zijn ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Marokko. Nu volgt er een uitbreiding van dit eerbetoon, geïnspireerd door de UEFA en het Europese voetbal. De verklaring van de KNVB luidt als volgt: "Uit respect voor alle slachtoffers in Marokko zal er komend weekend ook een minuut stilte zijn voor Libië, waar eveneens een tragische ramp vele levens heeft geëist."

Na de internationale wedstrijden zal de Eredivisie op zaterdag weer van start gaan met een spannend duel tussen kampioen Feyenoord en sc Heerenveen. Het belooft een emotionele en beladen start van het voetbalweekend te worden, waarbij de stilte een krachtig symbool zal zijn voor de verbondenheid en steun aan de getroffen landen.

Laten we samen stilstaan bij de slachtoffers en hun families, en laten we hopen dat deze gebaren van respect en medeleven een klein beetje troost kunnen bieden in deze moeilijke tijden.