×
Home Nieuws Livescore

Supporters NAC Breda en Schalke 04 misdragen zich na oefenwedstrijd

Supporters NAC Breda en Schalke 04 misdragen zich na oefenwedstrijd
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 5 september 2024 11:48 uur

Na een oefenwedstrijd tussen NAC Breda en Schalke 04 zijn de supporters van beide clubs in opspraak geraakt vanwege ernstige wangedrag. Het Duitse Bild heeft gemeld dat na de wedstrijd een groep van tweehonderd Schalke-fans ongeveer honderd NAC-fans heeft aangevallen. De politie van Gelsenkirchen moest ingrijpen om de situatie onder controle te krijgen.

De confrontatie tussen de supporters vond plaats buiten het stadion, waar de spanningen hoog opliepen na de wedstrijd. Het geweld dat daarop volgde heeft geleid tot verontwaardiging binnen zowel de Nederlandse als de Duitse voetbalgemeenschap. Dergelijke incidenten werpen een schaduw over de sportieve ontmoeting tussen de twee clubs.

De autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen en zullen streng optreden tegen de betrokkenen bij het geweld. Zowel NAC Breda als Schalke 04 hebben afstand genomen van het gedrag van hun supporters en benadrukken dat dit soort gedrag niet getolereerd wordt. Het incident benadrukt de noodzaak van respect en sportiviteit, zowel op als buiten het voetbalveld.