×
Home Nieuws Livescore

Kluivert: Zirkzee eerste spits Oranje, Weghorst pinchhitter

Kluivert: Zirkzee eerste spits Oranje, Weghorst pinchhitter
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 5 september 2024 09:08 uur

Voormalig topspits Patrick Kluivert heeft zijn visie gedeeld over de mogelijke rol van Joshua Zirkzee in het Nederlands elftal, nu sterspeler Memphis Depay afwezig is. Kluivert gelooft dat Zirkzee de kans krijgt om de eerste spits van Oranje te worden in de afwezigheid van Depay. Met zijn scherpe inzicht en doelgerichtheid zou Zirkzee volgens Kluivert de aanval van het Nederlands elftal kunnen leiden.

Kluivert, die zelf bekend stond om zijn doelpunteninstinct, ziet Wout Weghorst daarentegen meer als een pinchhitter. Ondanks de kwaliteiten van Weghorst als doelpuntenmaker, beschouwt Kluivert de jonge Zirkzee als de speler die de aanval van Oranje kan domineren en doelpunten kan maken wanneer het team dat het meest nodig heeft.

Met deze interessante kijk op de aanvalslinie van het Nederlands elftal, zullen fans en experts gespannen afwachten hoe de rolverdeling tussen Zirkzee en Weghorst zich zal ontwikkelen in de komende interlands. Kluivert's voorspelling werpt een nieuw licht op de toekomst van het Nederlandse voetbal en voegt een extra dimensie toe aan de discussies over de beste opstelling voor Oranje.