×
Home Livescore

Frankrijk steunt Pogba na positieve dopingtest: "Hij verdient steun"

Frankrijk steunt Pogba na positieve dopingtest:
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 13 september 2023 12:40 uur

De Franse selectie staat als één man achter hun teamgenoot Paul Pogba. Bondscoach Didier Deschamps en Kingsley Coman hebben openlijk hun steun betuigd aan de dertigjarige middenvelder van Juventus, die momenteel geschorst is na een positieve dopingtest.

Op 20 augustus testte Pogba positief op testosteron na de Serie A-wedstrijd tegen Udinese. Als 91-voudig international van Les Bleus wacht hij nu op de resultaten van de contra-expertise. Mocht deze ook positief zijn, dan hangt hem een langdurige schorsing boven het hoofd.

Deschamps heeft laten weten verrast te zijn door het nieuws. "Ik kan niet verklaren waarom er een verboden stof in zijn lichaam is aangetroffen, maar ik zal hem blijven steunen. Paul maakt momenteel zware tijden door met al deze narigheid om hem heen. Maar hij heeft de mentale kracht en het karakter om hier doorheen te komen", aldus de bondscoach na de 2-1 oefennederlaag tegen Duitsland.

Ook Coman twijfelt geen moment aan Pogba. "We kennen Paul allemaal. Als er zoiets gebeurt, kunnen we simpelweg niet geloven dat het opzettelijk was. Hij is niet alleen een goede vriend, maar ook een deel van onze familie. We staan allemaal achter Paul en steunen hem door dik en dun."