×
Home Nieuws Livescore

Chelsea verkoopt hotels voor 90 miljoen aan zusterbedrijf.

Chelsea verkoopt hotels voor 90 miljoen aan zusterbedrijf.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 4 september 2024 22:16 uur

Chelsea heeft recentelijk twee hotels, met een gezamenlijke waarde van ruim negentig miljoen euro, van de hand gedaan. Deze hotels bevonden zich naast het iconische Stamford Bridge stadion van de club. Het opvallende aan deze verkoop is dat Chelsea de hotels heeft verkocht aan een zusterbedrijf, met als doel te voldoen aan de strenge winst- en duurzaamheidsregels van de Premier League. Het gerenommeerde sportmedium ESPN bracht dit nieuws naar buiten.

De Premier League heeft Chelsea verrassend genoeg toestemming verleend voor deze opmerkelijke transactie. Door de hotels van de hand te doen, hoopt de Londense club te voldoen aan de financiële en duurzaamheidsrichtlijnen die de competitie hanteert. Deze stap toont aan dat Chelsea serieus bezig is met het naleven van de regels en voorschriften die gelden binnen het Engelse voetbal.

De verkoop van de hotels markeert een strategische zet van Chelsea om hun financiële positie te versterken en tegelijkertijd te voldoen aan de eisen van de Premier League. Het is een interessante ontwikkeling binnen de voetbalwereld, waar clubs steeds meer onder de loep worden genomen wat betreft hun financiële handel en wandel. Chelsea lijkt met deze verkoop een statement te maken en laat zien dat zij bereid zijn om te voldoen aan de regels die de competitie voorschrijft.