×
Home Nieuws Livescore

Kritiek op Ajax-directeur Kroes na teleurstellende transferperiode

Kritiek op Ajax-directeur Kroes na teleurstellende transferperiode
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 4 september 2024 18:56 uur

In een recente uitzending van het programma Vandaag Inside heeft sportjournalist Valentijn Driessen zijn ongenoegen geuit over het transferbeleid van Ajax onder leiding van technisch directeur Alex Kroes. Driessen gaf Kroes een 'dikke onvoldoende' voor zijn prestaties tijdens de afgelopen transferperiode. Volgens de journalist heeft Kroes gefaald in het versterken van de selectie van de Amsterdamse club en heeft hij niet aan de verwachtingen voldaan.

Niet alleen Driessen uit kritiek op Kroes, ook voetbalanalist Johan Derksen is van mening dat de technisch directeur zijn geloofwaardigheid heeft verloren. Derksen benadrukt dat Kroes al geruime tijd niet meer in staat is om succesvolle transfers te realiseren en dat dit een zorgwekkende ontwikkeling is voor Ajax. De druk op Kroes neemt hiermee toe en de vraag rijst of hij nog wel de juiste persoon is om het transferbeleid van de club te leiden.

De kritiek op Alex Kroes komt op een moment dat Ajax zich voorbereidt op een nieuw seizoen vol uitdagingen. De Amsterdamse club zal moeten strijden om zowel nationaal als internationaal succes te behalen en het is cruciaal dat de selectie op orde is. Met de negatieve beoordelingen van zowel Driessen als Derksen lijkt het erop dat Kroes een zware taak heeft om het vertrouwen terug te winnen en te bewijzen dat hij wel degelijk in staat is om Ajax naar een hoger niveau te tillen.