×
Home Nieuws Livescore

FC Twente Vrouwen wint met 3-2, maar 'onsportieve treffer' zorgt voor ophef

FC Twente Vrouwen wint met 3-2, maar 'onsportieve treffer' zorgt voor ophef
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 13 september 2023 12:24 uur

FC Twente Vrouwen heeft afgelopen zaterdag een spectaculaire overwinning behaald in de eerste voorronde van de Champions League. Met een eindstand van 3-2 wisten ze Levante te verslaan. Echter, het duel zorgde voor de nodige ophef. De Spaanse club heeft namelijk een officiële klacht ingediend bij de UEFA vanwege een opmerkelijke actie van Renate Jansen.

Op het moment dat Levante met 0-2 voor stond, speelden ze de bal uit omdat een speelster van FC Twente geblesseerd op de grond lag. De Enschedeërs gaven de bal netjes terug na een ingooi, maar tot ieders verbazing liet een verdedigster van Levante de bal bewust lopen voor haar keepster. Renate Jansen was hier niet van gediend en besloot de bal op te pikken en de aansluitingstreffer te scoren.

Uiteindelijk trok FC Twente aan het langste eind dankzij doelpunten van Marit Auée en Sophie te Brake, waardoor Levante werd uitgeschakeld. Echter, de club uit Valencia laat het hier niet bij zitten. Ze hebben een klacht ingediend bij de UEFA vanwege het 'onsportieve gedrag' van Twente.

Het belooft dus nog een interessante nasleep te worden van deze wedstrijd. De UEFA zal de klacht van Levante in behandeling nemen en een beslissing nemen over de gevolgen van de 'onsportieve treffer' van Renate Jansen. Wordt vervolgd!