×
Home Nieuws Livescore

Verwondering rondom Brenet: Waarom blijft hij bij FC Twente?

Verwondering rondom Brenet: Waarom blijft hij bij FC Twente?
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 13 september 2023 11:32 uur

In een verrassende wending blijft Joshua Brenet nog steeds trouw aan FC Twente. René Wagelaar, een voormalige spelersbegeleider, is verbaasd over de situatie rondom de 29-jarige rechtsback, die eerder leek te kunnen rekenen op interesse van andere clubs.

"Wat betreft Brenet sta ik echt perplex. Ik had er wel wat geld op willen inzetten dat hij zou vertrekken. Deze speler zou minstens één miljoen moeten opleveren na zo'n topseizoen, waarin hij zeven of acht doelpunten maakte. Voor een rechtsback die echt gevaarlijk is, is dat toch onbegrijpelijk dat niemand hem wil kopen", aldus Wagelaar tijdens een interview met VoetbalTijd van 1Twente.

Wagelaar vraagt zich af of Brenet zelf geïnteresseerde clubs heeft afgewezen. "Vorig jaar heeft hij Feyenoord ook al afgewezen. Misschien waren er wel mogelijkheden, maar niet de stap die hij wilde zetten. Er lijkt iets aan hem te kleven waardoor het niet mogelijk is. We weten niet precies wat er speelt, maar het is wel heel apart."

Als het aan Wagelaar lag, zou hij geen moment twijfelen. "Kijk, als ze in Italië acht miljoen betalen voor Sam Beukema, dan zou ik voor Brenet wel tachtig miljoen neerleggen. Maar ik heb altijd gezegd dat tussen de één en twee miljoen euro een realistisch bedrag zou moeten zijn."

Brenet wist afgelopen seizoen zeven doelpunten en vier assists te maken in de Eredivisie. Zijn contract bij FC Twente loopt volgend jaar zomer af.